Как да подготвите колата си за зимата

Как да подготвите колата си за зимата
Ето няколко съвета как да подготвите колата си за предизвикателствата на зимата. С малко повече планиране можете да превърнете зимната подготовка на автомобила си в нещо като ритуал в името на сигурността и надеждността.

Моторното масло за зимата

Външната температура влияе на вътрешната температура на вашият двигател, затова се уверете, че използвате правилното масло за зимни условия. Ако температурата падне под нулата, сменете маслото с масло което е по-рядко и е с по-нисък вискозитет.

Охладителната течност

Преди времето да стане прекалено студено, уверете се че използвате антифриз със етилен гликол който предпазва вашият двигател. Спазвайте внимателно пропорциите при смесване с вода. За повечето автомобили, пропорцията е 60 % антифриз и 40% вода. Правилните пропорции са важна стъпка при зазимяването на автомобила.

Акумулатора и студеното време

Капацитета на акумулатора намалява при студено време.Проверете кабелите, клемите, нивото на течност във акумулатора и дали е зареден. Ако трябва да купите нов акумулатор, уверете се от етикета с датата на производство, че той не е произведен преди повече от шест месеца.

Зимните гуми

Шофирането през зимата може да е много трудно и дори опасно ако не сте монтирали зимни гуми на автомобила си. Препоръчително е да смените и четирите гуми със зимни.

Почистващата течност

За най-добро почистване на мръсотия и кал от челното стъкло, сипете зимна течност за чистачки преди температурата да е паднала под нула градуса и изпръскайте на стъклото за да се напълнят маркучите и помпата със течност която няма да замръзне.

Замръзнали ключалки

Дори и да не използвате ключалките на вратите за да отключвате вашият автомобил уверете се, че сте ги напръскали с течност против замръзване. В противен случай може да счупите ключа ако ви се наложи да използвате ключа да отключите автомобила си.

Пакет за извънредни случаи

Освен аптечка и пожарогасител в колата, е хубаво да имате и други полезни предмети които може да са ви безценни в извънредна ситуация: лопата, одеяла, ботуши, моторно масло, течност за чистачки, антифриз както и заредено фенерче.

Автомобилно фолио

Надяваме се, че сме успяли да ви помогнем със зимната подготовка на вашият автомобил и въпреки, че лятото е далеч помислете и за монтаж на фолио на прозорците на автомобила си. Не само, защото това може да е чудесен подарък за Коледа с който да разкрасите автомобила си, но е нещо на което ще се наслаждавате през цялата година. С фолиото вие ще намалите отблясъците които са еднакво неприятни и дразнещи както лятно така и зимно време. Фолиото по всяко време предпазва интериора на колата ви както и пътниците от вредните UV лъчи които ги има през всички сезони. По-тъмно фолио е също полезно за да осигурите уединение на пътниците в колата през цялата година.
 

Коя марка фолио за стъкло да избера?

Често задавани въпроси за LLumar По света съществуват редица търговски марки фолио за стъкло, доставени от различни фирми обявяващи се за производители. С някои важни факти, ние се опитваме да помогнем от тази каша да изберете надеждната марка.

Научете за LLumar Научете повече

Референции

Референции на LLumar

LLumar подобрява световно-известни сгради от десетилетия. Вижте подробна информация за подбраните проекти.

Референции с фолио LLumar Научете повече

Препратки

Референции на LLumar

Запознайте се с инструкциите за монтаж на фолио за стъкло.

Референции с фолио LLumar Научете повече

Нашите партньори

Energystar
The National Fenestration Rating Council
The American Institute of Architects

The American society of Interior Designers
Building Owners and Managers Association International

Double Glazing & Conservatories Trade asotiation

US Green Building Concil
NAESCO

Association of International Metallizers, Coaters and Laminators
Green Planet
Speciialty Equipment Market Association
International Window Film Association
Protectiveglazing Association
TUV Rheinland
Skin Cancer Association