Фолио за сигурност и безопасност на вашата сграда


Защитно фолио LLumarПротивоударно фолио на разумна цена

В днешния свят, престъпността, вандализма, тероризма, природните бедствия и ежедневните злополуки са реална опасност.

Произведени от дебел здрав полиестер свързан с яки лепила, защитно фолио LLumar създават оптически прозрачна и същевременно мощна бариера, която помага стъклото да остане на място в случай на разрушаващо въздействие. Опасността от счупване при земетресения, бури, летящи предмети или случайни удари многократно се намалява. LLumar също е идеален за места с голям трафик чиито стъкла или витрини са застрашени от вандализъм или кражби от типа " чупи и граби". Защитното фолио за сигурност много често се среща и под името "бронирано фолио", "невидим щит" и противоударно фолио.

Защитното фолио за сгради на LLumar се характеризира с по-голяма дебелина от останалите фолиа.То е самозалепващо се, а най-тънкото защитно фолио е и термосвиваемо. В повечето случаи "бронираното фолио" е прозрачно, но LLumar предлага и затъмнено фолио, което в повечето случаи има приложение при тонирането на автомобилни стъкла. Вие можете да избирате между различни дебелини, които покриват различни стандарти за издръжливост. LLumar предлага и защитно фолио за сгради, което покрива стандарти, които се изискват от банки, заложни къщи и златарски ателиета.

Заедно със защитата на стъклото, противоударното фолио осигурява и UV защита, чрез която то предпазва вас и вашите скъпи вещи. За разлика от другите фолиа защитното фолио изисква повече време за поставяне и по-големи усилия. Монтаж на такъв вид фолиа трябва да се осъществява само от опитни монтажисти, които са работили с подобен продукт, поради тази причина цената му е по-различна от монтажа на обикновено фолио.

Бронираното фолио има гъвкаво приложение

Защитно фолио има приложение и като фолио за сгради и като авто фолио. От приложение в административни и търговски сгради до училища, университети и болници, високоефективното фолио за стъкло LLumar помага да намалите или изцяло премахнете опасността и пораженията причинени от счупено стъкло при ново строителство или сгради вече в експлоатация. Здравите, прозрачни фолиа за сигурност и защита на LLumar предлагат широка гама от фолиа за защита от слънцето и естетични решения за нуждите на който и да е комерсиален проект. Защитно фолио LLumar ще Ви осигури надеждност, безопасност, спокойствие и дългогодишна гаранция.За повече информация можете да се свържете с нашият представител за България - СанСек ЕООД.

Тестове, на които отговаря защитно фолио LLumar

Много малко защитни фолиа на света отговарят на всички изисквания за сигурност. Фолиата на LLumar са сертифицирани по всички по важни изисквания на Европейския Съюз и от САЩ. Когато се избира защитно фолио е важно да се познават стандартите, на които отговарят фолиата. За нашата страна все по-важни стават изискванията на ЕС за безопасност.

Стандарта, който се занимава със различните остъклителни системи, и следователно, с фолиата и комбинациите от стъкла, от гледна точка на безопасността се нарича EN 12600, докато EN356 пък обяснява защитните аспекти срещу ръчно нападение. Стандартът EN 1063 измерва, каква е издръжливостта на стъкло с монтирано защитно фолио на куршуми с различен калибър.Четвъртият важен стандарт, който се изисква от ЕС е стандартът EN 357 премерващ издръжливостта на стъклото и фолиото в случай на възникнал пожар.Да кажем няколко думи за самите стандарти:

EN12600EN 12600 оценява степента на безопасност на защитните материали за стъклото (в случая защитно фолио LLumar). Макетът, който удря стъклото пресъздава ефекта на ситуация, в която дете пада върху стъклото в случай на инцидент (теглото на детето е 48 кг, както в предшестващия тест DIN и измерва възможността за наранявания). Теста използва 50 килограмова тежест, завързана с въже срещу вертикално позициониран стъклопакет.Тежестта има 2 моторни гуми с определено налягане и възможност да се поставят допълнителни тежести в рамките на периметъра от гумите за да се постигне различна тежест.Тя се отделя от стъклопакета, докато не достигне определена височина, при която има необходимото налягане.След което тежестта се пуска да удари стъклото веднъж.Устойчивостта на стъклопакета на удар след това се оценява по определени критерии. Различните височини( 190, 450 и 1200 мм) са специфицирани и по този начин може да се различи високоефективния ниско ефективния стъклопакет.Тестът изисква всяка комбинация от стъкло да бъдат сертифицирани по отделно.

Тест EN356EN 356 този стандарт се занимава по скоро с устойчивостта на счупване на стъклото с монтирано защитно фолио в случай наръчна атака с метален предмет, вместо с персоналните наранявания, както беше при стандарта EN 12600. Тестът на стандарта се състои от две части. В първата част се измерва издръжливостта на стъкло с размери 1100 x 900 mm поставено на метална рамка и удряно с метална сфера с тежест 4.11кг.Самото стъкло е поставено под ъгъл. Металната сфера се пуска върху стъклото три пъти от различни височини - 1500, 3000, 6000 или 9000 mm.EN356 axeТестът се счита за издържан, ако сферата не премине през стъклото след ударите от съответната височина. Фолиото получава стандарти P1A, P2A...P5A. Стандартът, който се изисква от банките в България е P2A (фолиото да издържи на 3 удара от височина 3000mm) Втората част на теста включва удари с остра брадва с тежест 2кг, като се измерва броя на ударите, което стъкло с поставено на него фолио може да издържи. След всеки удар се проверява, каква е остротата на острието на брадвата.Издръжливостта на стъклото се тества с между 1 и 80 удара.В зависимост от това, фолиото получава стандарт P1B, P2B....P6B.

Стандартът EN 1063 измерва степентта, с която стъкло с монтирано фолио за прозорци се противопоставя на куршуми с различен калибър. Разбира се противоударните фолиа за прозорци, както и почти всички прозорци не могат да спрат летящ към тях куршум, но оказват съпротивление.

Четвъртият много важен стандарт, на който защитно фолио за сгради LLumar отговаря е стандартът EN 357, който измерва, каква е издръжливостта на фолиото на високи температури в случай на пожари.

Характеристики на защитно фолио LLumar Работни характеристики

Характеристики на защитно фолио LLumar

 

 

Коя марка фолио за стъкло да избера?

Често задавани въпроси за LLumar По света съществуват редица търговски марки фолио за стъкло, доставени от различни фирми обявяващи се за производители. С някои важни факти, ние се опитваме да помогнем от тази каша да изберете надеждната марка.

Научете за LLumar Научете повече

Референции

Референции на LLumar

LLumar подобрява световно-известни сгради от десетилетия. Вижте подробна информация за подбраните проекти.

Референции с фолио LLumar Научете повече

Препратки

Референции на LLumar

Запознайте се с инструкциите за монтаж на фолио за стъкло.

Референции с фолио LLumar Научете повече

Нашите партньори

Energystar
The National Fenestration Rating Council
The American Institute of Architects

The American society of Interior Designers
Building Owners and Managers Association International

Double Glazing & Conservatories Trade asotiation

US Green Building Concil
NAESCO

Association of International Metallizers, Coaters and Laminators
Green Planet
Speciialty Equipment Market Association
International Window Film Association
Protectiveglazing Association
TUV Rheinland
Skin Cancer Association