LLumar

Упътване как да изберете перфектното фолио за прозорци

Съществуват много брандове на фолиа, произведени и доставени от различни компании, определящи се като производители. С някои важни факта, ние ще се опитаме да Ви помогнем да изберете надежна и трайна марка.

Как да изберете надеждна марка за фолиа?

Днес можем да намерим продукти, които не винаги си струват парите, както на световните,така и на националните пазари. За обикновения клиент може да се окаже трудно да определи коя марка е надеждна, коя има история и трайна стойност.Нискокачествените фолиа губят своите качества на 1-2 години или дори и врамките на месеци. Не можете да го забележите, но обещаното изпълнение на фолиото може вече да е изчезнало. Може да улесните избора на правилния продукт, като зададете няколко прости въпроса. Преди да направите избора си,ние Ви предлагаме да зададете следните въпроси на продавача:

  • Койе производителя на фолиото?
  • Производителят или дистрибуторът член ли е на международната асоциация за фолиа на прозорци?
  • Какви са условията на гаранцията и кой я издава?
  • Какви данни за ефективност се съобщават от дистрибутора?
  • Кой ще постави фолиото?
  • Каква сертификация ще получа към фолиото?

 

Кой епроизводителя на фолиото?

В днешни дни можем да чуем за хиляди производители на фолиа за прозорци. На почти всеки ъгъл в Китай и Кореа ще намерите такъв “производител”. От тези хиляди производителя можем да кажем само за 5-6 компании, че произвеждат професионални фолиа и разполагат с професионално оборудване за създаването на качествен и траен продукт. Ако познавате производителя на марката, Вие веднага получавате по-добра представа за продуктите им. Като цяло местоположението на фабриката говори много за качеството на продукта. Фолиата от Азия или от далечния изток могътда бъдат поставени под въпрос.

Фолиата LLumar са произведени отEastman Chemical Company. Нашите фолиа са изработени в САЩ под стриктен контрол на качеството.

Производителят/дистрибуторът член ли е на EWFA или на IWFA?

Всички главни прозиводители са членове на EWFA (European Window Film Association). Тези асоциации имат етични и качествени изисквания към своите членове, за да могат да предложат на купувачите си продукт с гарантирано качество. Списък счленовете може да намерите на уебсайта на асоциацията.

Eastman,производителя на LLumar фолиа за прозорци е също член на EWFA. Също така,дистрибуторът от Югоизточна Европа, Gál és Társa Kft. е член на EWFA, като същевременно е представител на европейските дистрибутори в борда на директорите.

Какви са гаранционните условияи кой ги гарантира?

Гаранционните периоди са важни, но не винаги надеждни. Те могат да са гарантирани от самия бранд, от дистрибутора или отпроизводителя. Марковата и дистрибуторската гаранция са безмислени, ако не са подкрепени с фабрична гаранция. Една марка или дистрибутор могат да изчезнат от днес за утре, както вече се е случвало няколко пъти преди това.Шансът един водещ производител на фолио за прозорци да изчезне от пазара е много по-малък. Избирайте само онези марки, на които призводителите са световно известни, а дистрибуторите им осигуряват фабрична гаранция!

Гаранциите на фолиа LLumar са осигурени от фирмата Eastman, която има стойност от 9 млрд. USD. Дистрибуторите на LLumar имат право да предоставят гаранционни условия и периоди за своите клиенти единствено, ако са препоръчани от производителя.

Какви данни за ефективността се публикуват?

Някои от дистрибуторите публикуват заблуждаващи или недоказани технически параметри. Доверявайте се само на онези призводители, които публикуват данните за своите продукти според европейските стандарти EN410 и EN673, и тези референции са включени в съответните публикации. Има дистрибутори, използващи инфрачервена спектроскопия (IR) за своите измервания, които могат да бъдат заблуждаващи,тъй като няма стандартен начин за измерването на инфрачервена трансмисия и отражение. Производителят може да измерва стойностите IRT или IRR във всяка дължина на вълната, оптимална за неговите продукти. Препоръчителните и надеждни данни за измерване на ефективността на слънчевия контрол са TSER(Total Solar Energy Rejection) или SHGC (Solar Heat Gain Coefficient).Разгледайте проучването на Университета в Сегед! Ако все още не сте сигурни в избора на подходящо фолио, можете да попитате трета страна, EWFA щеотговори на всички ваши въпроси, свързани с темата.

Всички фолиаLLumar се измерват в съответствие с гореспоменатите стандарти, които са одобрени и от независими лаборатории за тестове. Eastman, производителят на фолиа LLumar не публикува IR данни, тъй като те са подвеждащи и не могат да бъдат измерени по определен стандарт.

Кой ще постави фолиото?

Професионален монтаж е препоръчителен за професионални фолиа. Проверете дали сервизът е официално одобрен от производителя за извършване на монтажа.

Професионалното поставяне на LLumar се извършва от обучени специалисти, сертифицирани от производителя.Преди монтажа, проверете дали сервизът е оторизиран или не, като поискате неговата сертификация или се обадите на местния дистрибутор.

Каква сертификация трябва да получа при монтаж?

Сертификатът сам по себе си не прави разлика между продукт с високо или ниско качество. Също така, ако не получим никакъв сертификат,това означава ниско качество или фалшиво фолио. Следвайки тези указания,можете да сте сигурни, че ще получите високо качествен продукт.

Сертификатите LLumar могат да бъдат издавани само от оторизирани сервизи.

Надяваме се, че четейки тези указания, ще можете да намерите идеалния качествен продукт! За допълнителни въпроси,моля, свържете се с EWFA.